DISC persoonlijkheidsanalyse

Mensen zijn -voorspelbaar- verschillend …

Dat mensen -ook op het werk- verschillend zijn, is niet moeilijk te constateren. De één heeft altijd oog voor de sfeer in het team en zorgt steeds attent voor een bemoedigend kaartje voor een zieke collega; de ander is vooral geconcentreerd op het werk en heeft weinig oog voor dit soort zaken. Een-wat ongeduldige- collega lijkt na 3 minuten nauwelijks meer te luisteren naar de zorgvuldige analyse van weer een andere collega. Ga zo maar door.

Het gebruik van DISC Persoonlijkheidsanalyse

Iedereen heeft een eigen voorkeursstijl in gedrag en communicatie. DISC Persoonlijkheidsanalyse is een methode om die voorkeursstijlen in kaart te brengen. Na het invullen van een gestandaardiseerde vragenlijst ontvang je een rapportage waaruit blijkt wat jouw voorkeursstijl is.

Ik ben gecertificeerd in DISC Persoonlijkheidsanalyse en gebruik DISC bij zowel teamcoaching als individuele coaching.

Inzicht in je eigen voorkeursstijl en die van andere teamleden is enorm verhelderend. Dat inzicht helpt je om rekening te houden met de wensen en behoeften van de ander en om beter te begrijpen waarom je zelf soms anders tegen zaken aankijkt dan je collega’s. Je wordt er persoonlijk en als team effectiever van.

Belangstelling? Stel je vraag op info@hhenh.nl

Meer weten over DISC? Zie  https://www.discfactor.nl/