Over mij

Ik heb 35 jaar lang in de arbodienstverlening ervaring opgedaan met “mens en werk”. Als deskundige op het gebied van arbeidsomstandigheden; als adviseur op HR-thema’s als gezondheidsmanagement, arbeidsverzuim en preventie; als manager van professionals (bedrijfsartsen, adviseurs, verpleegkundigen) en als accountmanager. In die rollen heb ik onderzoek mogen doen in honderden organisaties en heb ik duizenden mensen geïnterviewd over hun werk. Dat heeft me veel geleerd over wat er nodig is voor het goed functioneren van organisaties, teams en individuen.

Mensen en organisaties werken goed als Hoofd, Hart en Handen met elkaar verbonden zijn en er voldoende aandacht is voor elk van deze drie. En dat het behoorlijk mis gaat (met individuen, teams of organisaties) als dit niet het geval is.

 

Hoe werk ik?

Ik hecht er aan steeds de ‘zachte kant’ (de menskant, zoals omgaan met voorkeursstijlen, feedback geven en persoonlijke balans) te combineren met de ‘harde kant’ (de werkprocessen, praktische afspraken om efficienter te werken, resultaten bereiken).

Ik laat in mijn woorden en houding zien dat ik betrokken ben bij mijn opdracht. Ik doe meer dan het gewone en overtref graag verwachtingen.

Opdrachtgevers waarderen mijn uitstraling van rust. Het helpt om, vooral in een chaotische omgeving, de goede dingen te doen en te genieten van (deel)successen. Ik heb oog voor structuur, patronen en samenhang. In deze rust ervaren mijn gesprekspartners ook respect: ik ben vooral nieuwsgierig naar positieve drijfveren en weet daardoor verbinding te maken.

Ik maak creatief gebruik van beelden en metaforen. Creativiteit is in mijn geval vooral het toepassen van inzichten uit de ene context in een heel andere. Door een situatie anders te bekijken, ontstaat er beweging waar het eerst vast zat. En plezier: het ervaren van een andere context brengt vaak relativering met zich mee, evenals humor.

Tenslotte: ik hou van de laatste details: de mooi vormgegeven presentatie, de prettige lay-out van de rapportage, de werkomgeving die klopt met het werk, ...

Wat kan ik voor je betekenen?

Als zelfstandig professional werk ik op verschillende manieren aan het thema ‘mens en werk’: als trainer/coach voor individuen en teams; als adviseur op thema’s als psychosociale arbeidsbelasting, arbeidsbeleving en duurzame inzetbaarheid; als projectmanager voor het verbeteren van werkprocessen of het tijdelijk aansturen van teams.

Voorbeelden van opdrachten

In de afgelopen jaren heb ik onder andere de volgende opdrachten uitgevoerd:

  • het ontwerpen en implementeren van ondersteunende werkprocessen;
  • het trainen van teams in feedback en samenwerken;
  • het onderzoeken van en adviseren over de beheersing van werkdruk;
  • het verzorgen van trainingen over persoonlijke effectiviteit;
  • projectleiding van europese aanbesteding arbodienstverlening;
  • coaching-on-the-job van interne adviseurs;
  • teamcoaching over rolopvatting, resultaat en positionering van teams.