Co-Management

U staat er niet alleen voor 

Als manager kunt u allerlei situaties tegenkomen waarbij u tijdelijk wat hulp en ondersteuning zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • u moet een belangrijke verandering implementeren in uw organisatie;
  • het extra werk komt bovenop uw toch al ruim gevulde werkpakket;
  • u beheerst een deel van uw rol nog niet voldoende en u wilt zichzelf daarin graag ontwikkelen;
  • u wilt tijd vrijmaken voor een interessant project, maar u hebt geen mogelijkheden om een deel van uw huidige werkzaamheden tijdelijk aan iemand anders over te dragen;
  • u re-integreert na een lang ziekteverzuim en u kunt nog niet alles tegelijk oppakken;
  • u merkt dat u aan uw grens zit en u wilt voorkomen dat u omvalt;u moet een lastige klus uitvoeren maar u bent daar op dit moment niet volledig toe in staat.

In zo’n situatie kunt u behoefte hebben aan iemand die u concrete hulp biedt én u helpt om uzelf te ontwikkelen: een co~manager.

Mijn rol als co~manager

De eerste stap van mijn inzet als co~manager is een gesprek met de opdrachtgever en de te begeleiden manager. Op basis daarvan doe ik een concreet voorstel voor mijn inzet: uw vraag en behoefte, mijn activiteiten, de samenwerking, de verwachte tijdsinspanning, de concreet te bereiken resultaten en de kosten. Mijn opdracht start als we het daarover eens zijn.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door impact, directheid en zichtbaarheid. Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor het welslagen van de opdracht en betrek anderen daarin; ik beperk me dan niet tot mijn strikte rol, maar doe alles wat nodig is om de opdracht succesvol af te ronden. Ik werk met hart en ziel.